Osobní šperky

špěrky
Šperky / VŠE

Osobní šperky

Protože zrovna řeším návrh tántrického šperku na prst i hrdlo, tak jsem posbíral poznámky a zkušenosti, a konečně je začal sepisovat i pro ostatní, kteří pečlivě zvažují, co na sebe pověsí, z jakého důvodu a za jakým účelem.
Šperky můžeme dělit na amulety, talismany a “klíče “, kdy se požadované může doplňovat a prolínat. Záměr artefaktu by měl být jednou z prvních informací intuice (napojení, chcete-li) a často se tak děje při spatření kýženého drahokamu, tvaru ozdoby nebo malby, zastoupení vlastnosti ve snu, či meditaci. Vlastně při otisku dominantních prvků do našeho podvědomí, které mají být jeho podstatou nebo nosičem.
Je dobré tento Záměr nechat “uzrát”, ať se postupně zviditelní detaily tvaru a zdobení, funkčnosti a vyzařování. Budete vnímat různé možnosti provedení a použití šperku během všedního dne i ve výjimečných okamžicích. Tak máte potvrzeno, že to není touha přelétavého ega po odlišnosti nebo třeba ukázce moci. A proto se nebojte začít shánět potřebné, pokud možno nejvyšší kvality. Investice bude zcela určitě vyšší, než jste si představovali na začátku úvah, avšak tady se nevyplatí šetřit. Nejen proto, že pravděpodobně bude Dílo na zakázku, ale je to pro Vás, Vaše vnitřní já, pro které to má být oporou, dalším bodem stability, transformátorem Vašeho nastavení ve shodě s Vaším záměrem.
Jakmile máte základní části budoucího šperku (nebo třeba “jen” daný drahokam), snažte se jej mít co nejvíce u sebe nejen během dne, ale i ve spánku, kdy Váš cenzor není tak při síle. Jeho prozařování dovolí intuici se ještě více naladit a zvědomit si detaily a provedení šperků pro potvrzení Vašich úvah. Již jeden nepřesný úhel nebo oblouk může mít vliv na účinnost.
Může se stát, že v rozmezí několika týdnů se tvary budou neustále proměňovat. Ale Vy se také každý den proměňujete (minimálně o zkušenosti předchozího dne), tak to pozorujte a dělejte třeba náčrtky vývoje tvaru. Pak buď volíte poslední tvar (máte-li konkrétní Záměr vázaný na budoucí artefakt) nebo si vyselektujete části, které se nejvíce opakují, či jsou dokonce ve shodě a ty dáte do zadání výrobci (máte tak drahocennost univerzálně působící, hlavně v aktuální etapě vlastního života).
O zasvěcení, či provázání s majitelem si povíme příště.

Robert Erdem

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *