Orgasmus Dar Nenávratnu? – 2

orgasmus dar nenávratnu 2
Tantra / VŠE

Orgasmus Dar Nenávratnu? – 2

Po snad zvládnuté zkušenosti se sdílením, a tak trošku i načasováním, vrcholného okamžiku spojení si můžeme říct, jak postoupit dále. Už píle a soustředění na posun orgasmických chvil musel být pro některé obrovský výkon (pro mne aspoň byl :-)). Ale také jste najednou mohli zavnímat, že samotný orgasmus se může dělit na souhrn prožitků, které lze postupným zdokonalováním se postupně oddělovat a po určité praxi i v nich po téměř neomezenou dobu zůstávat bez potřeb dalších pohybů a vzruchů. Tato schopnost pozorovat a zároveň udržovat energii v téměř nezměněné hladině vzrušení otevírá snad nekonečné možnosti prožívání. Ale o tom až někdy později, po dalších nezbytných zkušenostech z Vaší vlastní praxe :).
Okamžiky přesunu nebo zpomalení vzrušení (např. zastavením pohybu nebo zatajením dechu atd.), jste trošku okusili Vaši schopnost postavit se vlastním pudům. A tu budeme i nadále zlepšovat, je nedílnou součástí vlastně jakéhokoli rozvoje (“pud” k lenosti je velmi rozšířen a často s ním bojuji :)).
Už to, že jste se naučili hovořit se svým protějškem, sdílet prožitky a vycházet si vstříc, otevřelo bránu k dalším možnostem. Máte mimo jiné zkušenost, jak jednoduše lze prožitky vylepšit a zintenzivnit. Jak stačilo pozměnit nastavení a zažít a více poznat sebe sama.
Než přejdeme k oživení rukou a přenášení skrze ně orgasmických vzruchů, zůstaneme ještě u orgasmu. Zkusíme jej pocitově rozložit na jednotlivé aspekty prožitků. Začneme tím, že v okamžiku vyvrcholení se budeme snažit pozorovat barvy vystupující před Vaším zrakem, periferním viděním nebo za zavřenými víčky. Nenechte se odradit prvními neúspěchy, ze začátku má člověk jiné starosti 🙂 a také nemusí být vizuálně zdatný. ale vše je o tréninku a vlastní píli. Takže neházejte flintu do žita a kdykoli, kdy si vzpomenete, se snažte zahlédnout třeba jen odstín (nebývá obvyklé, že byste hned zkraje Vaší praxe pozorovali explozi barev, ale možné to je). A také samozřejmě, když máte chuť na sobě pracovat – ta chuť by měla být častější než nechuť, aby jste se posouvali. Ale také, abyste měli z milování radost, neomezovat ho jen na prostředek osobního růstu, i když při určitých rituálech je nezbytné.
Snažte si už i dělat poznámky, jaká barva a v jaké formě byla viděna. Tím trénujete nejen paměť, ale i schopnost vůbec barvy pozorovat a zvědomovat si je i ve chvílích náročných na pozornost.
Postupně ze svých poznámek vysledujete, které barvy se opakují a k jakému prožitku se vážou. Tím mimo jiné můžete v meditačních stavech nebo třeba před usnutím, se nalaďovat na energetické toky, které mimo sexuální aktivitu většina lidí není schopná zažít. Po dostatečné praxi a sebezdokonalování se můžete i proces otočit a vlastní vizualizací daných barev vyvolat v sobě orgasmické stavy a ty různými způsoby na svůj protějšek přenášet a umožnit mu prožívání vzruchů jiné úrovně.
Ale tomu bude předcházet ještě několik průpravných cvičení a dosažené praxe.

Vášnivý den
Robert Erdem

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *